Tuesday, June 30, 2015

#Cabaran20Hari: Menu Wajib Bulan Puasa

Menu wajib bulan puasa???

Of course lah kena ada yang utama kena adaaa.....


AIR!!!!!! hahaha... (dalam gambar ni air detoks..)

mati lah aku tak ada air. Nasi xde baik. Tak kisah pon.. yang wajib air. Plain Water!!!! Air kosong.. air manis2 pun ak xlayan sangat.

Then, yang kedua:


tak rasa suasana puasa lah kalau tak ada kurma. Tak semestinya jenama Yusoff Taiyob tu ya.. apa2 pun xkisah. Ada yang x berapa suka kan kurma ni. Tapi aku ok je.. 

lagi?? ntah lah...kalau kata menu tu, lauk hari2 berlainan, Memang xde spesifik tiap hari sepanjang ramadhan kena ada ayam golek ke. NO. Sebab ada kan yang jenis memang kena ada lauk tu. Berbuka puasa je kena pastikan ada ayam goreng. Macam upin ipin.. haha..

Tapi kalau nak cerita pasal makanan yang time puasa ni selalu ada, lebih kerap daripada hari-hari biasa tu banyak lah. Such as:


Cendol... ntah. Kalau kat rumah ni tiap kali puasa maka cendol ni boleh dikatakan selalu ada. Walau tak hari2. Hari lain kalau feeling dia len kot. haha.. tu aku tambah dengan air kelapa bersama isinya sekali. Inovasi.. best!


nampak macam bahulu?? noo.. sama tak x serupa. i'm not sure lah macam mana nak eja dia ni. tapi sebutan dia dalam bahasa dialek tempatan aku ialah nekbat. Ke negeri lain panggil apa?? kuih ni disira dengan air gula. Bentuk dia ala2 bahulu lah, tapi tawar dengan itulah dia disira dan dimasak dengan air gula. Ni jumpa time ramadhan je ni. Bulan lain pun ada, tapi kurang. Atau kita tak rasa nak beli sebab rasa macam ni kuih ramadhan. 

Same goes to cendol, puteri mandi segala tu. Kita dah rasa macam kuih ramadhan. Tapi benda tu bagus jugak, sebab kita wujudkan keistimewaan ramadhan tu. Sebab sekarang ni kalau tengok kemeriahan ramadhan dah berkurang. Budak-budak hari ni pun x de rasa excited dengan ramadhan. Kita dulu dengar pengunguman puasa tu kemain excited, tunggu je depan tv. Still sekarang excited. Tapi budak2 hari ni, hmm...tengok gitu je. Xde respon "yeay" pon..hahaha.. 


Monday, June 29, 2015

#Cabaran20Hari: Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas

Nak resepi sahur paling ringkas??
i'll give to all of u. hehe..

Setahun dua ni aku start consume meal replacemant HERBALIFE.
Untuk kurus?? ye jugak.
tapi yang utama untuk kesihatan lah.
personally bagi aku, produk ni bagus untuk kesihatan.
makanan yang seimbang, cukup nutrisi untuk kita semua.
Esp time breakfast or sahur tu.
Bagi student macam aku ni, tak perlu lah susah2 nak sediakan bf.
aku jenis yang wwaaaajibbbb ambik bf. walaupun secawan susu or milo.
tapi leceh lah kalau lewat nak kena panaskan air segala.

So.. aku ambik Herbalife shake..shake..
Mungkin korang ada ambik mkanan gantian lain kan, or makanan tambahan ke.
tapi ni antara sahur and breakfast ringkas bagi aku.
untuk breakfast or sahur ni dia ada F1 dan boleh ditambah dengan F3(whey protein).
Kalau sahur aku ambik tu jelah. nak2 kalau kat rumah sewa.
ni kat kampung pun ak still ambik sebab sambil2 nak diet sikit.haha..
Senang dan ringkas.

resepi dia??

2 scoop of Herbalife Formula 1
1 scoop of Herbalife formula 3
Plain Water 250ml

cara2 membuat
-masukkan dalam shaker dan goncang sekuat hati,jiwa dan raga.
and done!!! hahaha.. simple.. lepas tu telan jelah.

ada 5 flavor. sedap2 semua. Itu yang resepi atas tu yang paling simple, dah kata nak ringkas kan. and untuk yang nak turunkan berat sebab tak perlu tambah banyak kalori.
Tapi yang nak mantain berat, nak lebih tenaga, macam2 boleh tambah. Boleh campur dengan soya, susu rendah lemak, yogurt, buah-buahan, kurma, kismis, kekacang yang low kalori. Then korang boleh blendkan.. senang.
tapi aku malas nak blend pagi2.. shake jelah.
Dan ianya bertahan, walaupun nampak macam minum air je, tapi itu sebenarnya makanan. Sama macam nasi semua tu. Tapi high protein, rendah kalori, boleh naturalkan asid dalam perut.
Tak lapar pun. Ok tipu xlapar langsung. hahaha.. Puasa kan, mana ada rasa kenyang gila2 sampai berbuka. Tapi ambik shake herbalife ni rasa dia sama je dengan ambik makanan berat lain macam nasi, roti ke.
Walaupun nampak macam air tu, tapi boleh bertahan sampai akhir and bertenaga juga.
Aku ambik dengan teamix dia kadang2 tu.


Shake perisa Strawberry.. sedap je. Time sahur and berbuka ak ambik ni.

p/s: aku bukan penjual herbalife ya. not yet la.. tapi aku consume untuk diri sendiri. Share pengalaman sendiri. Tapi kalau ada yang nak cuba, nak tanya apa2 kat aku boleh. Silakan.. 

p/s2: aku ambik herbalife, tapi aku makan nasi jugak. Makan je apa2 yang aku suka. haha.. 

p/s3: kurus sebenarnya akan datang kalau kita sihat. Sebab aku ambik herbalife? sebab nak sihat dan dapat makan teratur, latih diri aku untuk makan makanan yang sihat2. boleh nak kurus tanpa herbalife or apa2 supplemant or meal replacemant, boleh sangat. banyak cara. Tapi aku ambik shake herbalife as jalan mudah untuk aku cari makanan sihat lain. and, aku tak ambik HL ni sepanjang hidup, time aku stop, stop jugak. Cuma nak kekal mantain buat sarapan sihat macam smoothie buah,sayur tu rumit sikit. That's HL as penyelesaian.

#Ramadhan / Berpuasa dengan herbalife
#Cara ambil / makan herbalife


Sunday, June 28, 2015

#Cabaran20Hari : Pengalaman Sahur

Sahur...
Kalau ikutkan aku lebih suka sahur daripada berbuka.
tak tahu nak describe macam mana.
tapi sahur tu rasa macam ada something special.
walaupun berat nak buka mata.
time kecik2 dulu memang la..susah nak bangun.
dah membesar ni makin lama makin suka suasana sahur.
and...aku makan sahur lebih daripada berbuka. (kecuali tahun ni, sebab tengah diet..hahaha).
aku rasa akulah orang yang paling lalu nak makan waktu sahur.
nasi ke roti..bagi aiskrim pun aku belasah. everything yang dinamakan makanan, maka boleh lah masuk dalam mulut ni.

Kalau nak cerita pengalaman sahur.
Banyak la version of sahur ni dari kecik sampai tua ni.
Kecik2 dulu sahur kat rumah, of course semua mak sediakan.
Eh dah besar ni pun kalau kat rumah memang mak yang sediakan juga.
Bangun ngap je.
kalau nak kira masa kecik dulu aku taklah berselera mana makan sahur.
bangun pun macam berperang rasa.
Pastu termenung je kat meja makan.
Tapi rasanya start belajar makan banyak sahur adalah waktu kat asrama.

Aku masuk asrama masa form3. konon2 nak PMR kn.. duk asrama.
Merasalah kan duduk asrama walaupun setahun. Berpuasa kat sana.
Pagi-pagi pukul4 dah berbunyi loceng.
Yang pasti waktu sahur lauk dia ayam. Ayam masak merah.
Asrama korang tak tahu la macam mana.
Tapi asrama sekolah aku ni, kebiasaan rules untuk menu makanan ialah, kalau lunch lauk ayam, maka dinner lauk ikan. Begitu juga sebaliknya.
Kalau lunch dah ayam, makan kurang lah orang pergi dinner. sebab lauk ikan kan. Tak laku sangat. Memilih je semua. Termasuk aku. hahaha
tapi kalau dah lapar makan je lah apa2 pun.
Kalau time puasa ni, dorang trick kami dengan menu tu lah.
Sahur sentiasa lauk ayam, nak suruh semua bangunnn sahur.
Tapi untuk berbuka x lah selalu lauk ikan.
Time puasa special lah sikit.
Bunyi loceng pukul4 lbh tu dah bangunlah, sarung jubah dan tudung, dengan muka swollen semua. Turun, beratur ambik nasi. Makan.
Makan nasi.
Beratur panjang tunggu mak letakkan. Oh, kami panggil tukang masak dewan makan tu dengan panggilan mak semua..
So..telan jelah semua makanan mengikut jumlah yang diletakkan.
Dari situ kot aku belajar makan banyaaakkkk...hahaha...
Belajar makan berat untuk sarapan and pagi2.
Nice memory untuk dikenang walaupun setahun je.
Sahur ramai-ramai dengan kawan-kawan.

Berbeza time duduk asrama/hostel/rumah sewa peringkat Universiti ni.
Mana ada tukang masak nak sediakan. Haha.. sendiri mahu ingat lah wei,,,
kalau kat hostel tu, sebelum puasa aku balik kg dulu.
Balik ambik stock makanan. tak pun suruh mak postkan..
serunding daging, sambal bilis. Beli lah kicap, roti, nestum and segala makanan.
Satu beg penuh makanan je.
Kadang-kadang masa berbuka, beli nasi lebih sikit.
Simpan untuk sahur, Makan dengan serunding.
takpun telan lah roti, buat air milo, nestum ke.
Time kat hostel juga aku belajar makan roti dengan serunding.
Roti letak madu. Not bad.
Mula2 pelik tengok kawan ambik roti dan tuang madu atas roti tu.
Bila dah try, hmm...boleh lah.
Memang jenis yang pemakan, dan telan segalanya kan. haha..
Aku memang akui, tak cerewet bab makan ni.
Tak adalah rasa nak request untuk sahur kena buat ayam goreng ke. No.
Apa yang ada aku makan.
Kalau tak ada apa2 untuk dimakan baru rasa nak ngamuk.

Dah membesar, dewasa ni.
Reti pulak dah makan sahur dengan supplemant, meal replacemant segala.
Dah pandai nak jaga kesihatan.
Kalau dulu nasi dikaulah segalanya. Paling kurang pun roti dan biskut.
But now, shake2.. telan. hahaha..
kan banyak supplemant yang ada sekarang.
Soya, susu,, coklat, kopi.. semua ada.
Untuk bagi tenaga, nak putih, nak sihat.
Minum benda alah tu ok dah.

Sahur tu sunnah.
Bangun ambik sahur untuk puasa, ikut sunnah dan bagi tenaga.
tenaga untuk kita teruskan kehidupan seharian.
untuk tambah point dengan Dia.
makan yang mana perlu.
cukuplah.
dah besar kan.

tak perlu pujuk nak bangun.
tak perlu umpan dengan ayam golek.
tak perlu hidang segala untuk senang.
tak perlu berperang nga nasi kat meja makan.
bila kita dah cukup matang.
untuk faham apa itu sahur.
untuk apa kita sahur.



Saturday, June 27, 2015

1st Segmen & Giveaway By Afidah Azmi88


CLICK UNTUK JOIN!!! 
last minit join..moga ada rezeki.. aminn.. ^__^

GA RAYA 2015 Blog Jaket Biru


CLICK UNTUK JOIN!!!

Giveaway Duit Raya Dari BBL


< Klik gambar untuk join >

Assalamualaikum & hello there,


Siapa cakap bila dah besar mesti tak dapat duit raya? Sempena bulan Syawal bakal datang BBL dengan rasa gembira nak bagi duit raya kepada blogger bertuah. Cepat beratur submit entri ya. Boleh belanja diri sendiri makan aiskrim pasu.

Hadiah duit raya

Duit raya RM20 
untuk 1 orang pemenang

Duit raya RM10 
untuk 3 orang pemenang

Duit raya RM5 
untuk 5 orang pemenang

Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog

LIKE fan page

Add Google+

Add Twitter

Add  Instagram

2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway  Duit Raya Dari BBL"

3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


Cara nak paste code dalam entri


4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

Tu saja. Senang sangat kan.

Tarikh tamat giveaway pada 14 Julai 2015

Pemenang akan diumunkan pada 16 Julai 2015 nanti

BBL ~ Cepat submit link URL korang
o\( ̄ρ ̄)/o

Sekian terima kasih & selamat hari raya

GIVEAWAY RAMADHAN by YANIEYUSUF

GIVEAWAY RAMADHAN by YANIEYUSUF



#Cabaran20Hari : Erti Puasa

Bismillahirahmanirahim.

Alhamdulillah and wow!! dah masuk ke-10 kita berpuasa. 1/3 dah. Sekejap je masa berlalu. Dan tertanya-tanya pada diri sendiri. What i hv done for this 10days??? huhu.. sama-sama muhasabah diri. Hope dapat tingkatkan lagi prestasi untuk Dia dalam 20hari yang masih berbaki ni.

okey..citer pasal Erti Puasa pada aku. Erti puasa bagi aku berbeza2 masa kecil, naik remaja, sekarang dah dewasa dan mungkin tua nanti pun berbeza. Puasa tu sama. Tujuan Allah suruh kita berpuasa pun sama je sejak dahulu. Tak berubah. Tapi minda manusia yang mentafsir itu berubah, mengikut tahap pemikiran, persekitaraan, ilmu pengetahuan yang mereka miliki.

Masa kecik2 dulu. Tiba puasa rasa excited sebab fikir dah nak raya. Kalau boleh puasa nak cepat2 jela.
Puasa sekadar belajar tahan lapar dan dahaga.
Malam ikut mak pergi terawih.
Pastu main bunga api.
Hujung ramadhan excited nak buat biskut raya. Shopping baju, kasut, beg raya. Gitu jelah.. itu dalam tempoh umur 6-10 tahun lebih kurang.
Ingat puasa, ingat raya.
Konsepnyaaa..huhu

Bila umur dah meningkat. Ada sedikit kematangan tu, kesedaran maka erti puasa turut berubah. Dalam umur peringkat remaja awal dari 11-15 tahun rasa dah mula faham apa itu puasa sebenarnya.

Dikhabarkan bulan ramadhan ni bulan penuh rahmat dan keberkatan. Apa sahaja yang kita buat yang baik akan dilipat ganda lagi pahalanya.
Ada lailatul qadar.
Jadi buat lah.
P ngaji quran, p terawih, dengar tazkirah. Buat qiamulail malam ganjil je. Siap kira ni, ok hari malam 22 xpayah bangun. Lepas sahur tidur balik. Kalau malam 23 ke 25,27 rajin sikit bangun awal.
Duduk la solat tahjud sekejap sebelum sahur.
Itupun kalau time buat lah.

Buat semata nak dapat pahala yang dikatakan berlipat ganda tu.
Ikhlas belum ada. huhu..
Dan nak malam lailatul qadr tu sebab dikatakan malaikat turun, pastu nanti kalau kita jumpa malam tu ada some feeling, malaikat peluk kita, ada keganjilan2 berlaku.huhu...sebab ustaz ustazah, mak ayah duk citer macam tu.
Pada pemahaman aku masa tu.
Tanpa memahami sebenarnya apa yang mereka nak sampaikan.
Tapi ok lah, berperingkat kita faham tu.

Then untuk peringkat boleh dikatakan late remaja, nk masuk dewasa awal.. 16-21 tahun.
Tahap ni, satu benda baru yang masuk dalam diri ialah ikhlas.
Mengenal erti amal dan ikhlas.
Walaupun tak sepenuhnya. Ikhlas itu hanya Allah yang mengetahui tahap mana kita ikhlas. Tapi we learnt to..
Rasa nak buat, nak puasa, nak solat, khatam quran, qiam ke...buat semua tu dengan rasa ikhlas kerana Allah. Ada la rasa tu.. pahala tu tetap nak kejar.
Ibarat nak kejar gaji. Duk membayangkan juga, ni kalau aku ngaji habis 1 juzu' hari ni, berapa ribu pahala dah dapat ni. Kira..kira..kira. Macam kira duit.
Dah terselit feeling gembira dengan ramadhan ni.
Rasa nikmat ada dalam bulan puasa.
Mencari-cari lagi arah rasa itu.
Tapi tetap gigih lagi nak mengira pahala.
Buat semua tu, untuk kejar pahala.
Sebab rasa, that's the reason kita beribadat kepada Allah kan?? nak dapatkan pahala.
Untuk?? Masuk syurga. Banyak pahala maka boleh masuk syurga.
Itu kefahaman pemikiran remaja dan awal dewasa aku.

And now, i'm 24 years old.
Dah dewasa betul dah rasa..haha.. dewasa akhir dah kot. Banyak perubahan yang rasa 2,3 tahun ni.
3 Ramadahan kebelakangan ni, feeling dia is.."ramadhan jangan pergi".
because we love in. Fall in love with ramadhan.
Nak let go dia pergi rasa sedih.
Aku banyak belajar dan mula faham.
Apa yang kita cari dalam hidup ni sebenarnya??
Apa yang kita harapkan daripada Allah sebenarnya??
kalau sebelum ni pahala..pahala..pahala semata yang menjadi kejaran.
Tapi aku lupa dan mungkin belum mengerti masa tu.
satu konsep.. "REDHA ALLAH".
and faham maksud "TAKLIF" atau tanggungjawab. That's....

Tujuan utama kita.
Apa yang kau harapkan dari Allah sebetulnya???
now...hanya redha, rahmat dan kasih sayang ALLAH yang aku harapkan.
yang kita semua harapkan.
Nak itu je.
Buat apa-apa sebab harap Allah redha.
Allah sentiasa sayang kita, sentiasa ada bersama kita.
Harap Dia tak tinggal kita.

Sebagai satu analogi, kita sayang mak ayah kita.
Sayang tak terkira kan kat dorang?
kita harap dia selalu bersama kita.
Apa sahaja yang kita buat untuk dorang adalah nak menggembirakannya.
nak2 bila dah besar ni.
Mungkin masa kecik dulu kita kalau mak suruh pergi kedai, minta upah 20sen, upah aiskrim ke apa.
Tapi dah besar ni, mak tak suruh pun tapi kita rela hati tanya. nak masak apa? nak makan apa. nak beli apa2 x?
Kita pergi belikan, kita tolong mak masak, buat kerja rumah.
Lepas buat semua tu adakah kita mintak upah lagi dengan dorang??
kalau dah tak ada mintak upah tu means,kita dah ada rasa tanggungjawab..ikhlas dan redha.
Kita buat sebab kita sayang dorang, kita nak dorang rasa bahagia dan paling penting kita nak dorang sayang kita selamanya, redha pada kita atas segalanya agar hidup kita tenteram.

Same goes juga dengan mencari redha Allah ni.
Pahala datang bila Allah redha.
Itu yang aku pegang sekarang.
Seek for redha 1st.
Then apa sahaja yang kau nak akan dapat lepas tu.
Pahala, syurga, kesenangan dunia, nak doa makbual and so on.
Bila redha,maka Dia sayang. Bila Dia sayang He's willing to do everything for us. Everything!!!
tanpa kita minta.
Sebab Dia tahu apa yang kita nak, apa yang terbaik untuk kita.

So, untuk ramadhan dan puasa.. ertinya pada aku sekarang ialah platform untuk rai redha Allah, nak tarik perhatian Allah untuk DIA lihat aku dengan pandangan kasih dan rahmatNya. Amin...

Friday, June 26, 2015

#Cabaran20Hari Puasa/ Raya 2015

#Cabaran20Hari untuk menguji adakah anda blogger TEGAR?

#Cabaran20Hari adalah cabaran selama 20 hari di mana setiap hari anda perlu membuat entri menggunakan tajuk yang di beri beserta kata kunci atau keyword   #Cabaran20Hari di dalam setiap entri.

Cabaran akan bermula pada hari ini, 27 Jun 2015 sehingga 16 Julai 2015. 

Wahh!! Dah mula?


Ya! 

Jom sahut cabaran ini!

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

Thursday, June 25, 2015

Raya Giveaway by Erza


CLICK BANNER TO JOIN


1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower


2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 

3. Buat satu entri bertajuk "Raya Giveaway by Erza"


4. Tinggalkan URL entri korang di SINI

5. Siap dan good luck friends!!!




5 langkah mudah sahaja !!!


Hadiah - hadiah yang bakal dimenangi:-
1 x dress raya
2 x RM10 duit raya
10 x voucher Magic Art Museum 3D

Jom Laaaa Join...ajak kengkawan ramai2!!!

Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com


CLICK banner untuk join..
banyak hadiah menarik!!

Friday, June 19, 2015

June Mini Giveaway by Shyue Kim

JUNE MINI GIVEAWAY
[Click Banner]


Syarat-syarat penyertaan :
1. Buat satu entry bertajuk June Mini Giveaway by Shyue Kim
2.Copy + Paste code dibawah
3. Follow blog Shyue Kim dan Google + Shyue Kim
4. Follow IG @bonjour_qaseh @ciknurulcloset
5. Tag 2 blogger lain pastikan mereka tahu
6. Tinggalkan link entry GA dan nama IG anda diruang komen entry ini

Senarai peserta akan di update semasa ke semasa. Terima Kasih cuz sudi join GA yg tak seberapa ni. ^^

First Giveaway By Cik Itah | ramaramapendek



jom join!!

MOMMY'SIGNATURES 1ST GIVEAWAY BY EYRASAHA


JOM JOIN!!!

moga bertuah..baby zafril pick me pleaseeee...

Segmen Blogwalking Ramadhan bersama Misya

Giveaway : 1st Anniversary Yana & Dean


Assalamualaikum w.b.t.

1 Jun 2013 ~ 1 Jun 2015 : Alhamdulillah, hari ni genap 2 tahun usia perkahwinan Yana dengan Mr.Yogi. Suka, duka, masam, manis...berjaya ditempuhi bersama. Tapi masih jauh lagi perjalanan kami. Ulangtahun ke-2 pun, kami masih lagi berdua. Insyaallah...berkat doa berterusan daripada kami berdua, daripada ahli keluarga dan semua yang mengenali, manalah taw bila tiba waktunya nanti kan. 

Hari ini juga, dengan kalimah Bismillahirrahmanirrahim, Yana lancarkan 

Klik BANNER untuk join (^^,)

SENARAI HADIAH :

Wang Tunai RM30 x 1 pemenang (Top Referral)
Wang Tunai RM20 x 1 pemenang
Sehelai instant shawl benang hitam x 1 pemenang
Sekotak mineral coffee x 1 pemenang
BVR Collagen x 1 pemenang
Topup RM5 x 1 pemenang
Jeju Mask x 3 pemenang
Keychain Sarawak x 3 pemenang
*Hadiah akan ditambah sekiranya penyertaan menggalakkan (^^,)

TARIKH GIVEAWAY : 1 JUN ~ 1 JULAI 2015


"Raya Giveaway by Sally Samsaiman"


click untuk join

Antara hadiah-hadiahnya:

Duit Raya RM 20 - 7x Pemenang
Kad Raya Doodle (Handmade) -  5x Pemenang
Kad Raya Sally - 15x Pemenang

 (Hadiah akan di'update' selalu jika ada penambahan)

Mula : 18 Jun 2015 | Tamat : 3 Julai 2015 (11.59pm)

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Internet

Dah lama tak lepak Cyber Cafe (CC). Now aku dekat CC. best lepak sini. Terasa keremajaan disini. Pagi2 ni tak ada orang sangat. Budak2 sek...