Tuesday, July 30, 2013

1st Giveaway Ramadhan Photo by iWaniE

sape nak join?????banyak hadiah yang tersedia ni..nak join sla click banner tu!!

+
+
+
+

gambar yang paling saya suka sepanjang ramadhan ni ialah:

walaupun gambar ni tak cantik sangat,tapi saya suka n rasa comel je..hihi.. ni gambar adik bongsu and ayah..satu2 nya lelaki dlm adik beradik.. biasa la kan, budak2 puasa..bila bawak pergi bazar ramadhan,semua benda dia nak beli.ayah bawak dia p bazar ramadhan(dalam 4 ramadhan kalau tak silap).. balik je,tengok2 penuh tangan,siap peluk lagi..kebetulan time ni saya tengah ambik gambar baju raya,terus snap dari jauh n cepat2, kalau lambat takut habis jatuh makanan tu..

Friday, July 26, 2013

"Segmen : Kumpul Duit Raya"


Jom join segmen kumpul duit raya.. sesama click iklan masing2.. yang nak join, sila click banner kat atas tu... dan lepas tu,sama2 kita click iklan.. ^__^

my iklan.. sila klik link dibawah..sama2 jujur je. lepas klik, komen n tinggalkan link..saya akan ke entry anda..

 Click 10 iklan ni----> 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
dan,boleh tolong click2 iklan nuffnang kat bawah/tepi/atas ni sekali.. :-)

thanks... may Allah bless u~~

#yang tak ada iklan pun boleh nak join, tolong click2..mana tahu menang topup dari minnie..or blh niatkan sedekah.. ^__^

sambil2 tu click iklan kat bawah ni sekali..heehe.. V

Sunday, July 21, 2013

Tolong Boleh??

2 entry hari ni, semua dalam bentuk pertanyaan... korang boleh nak minta tolong..or sesape yang tersinggah blog ni.. tolong click link2 kat bawah..alaaa,click je. pas2 tunggu habis loading..tak perlu nak baca2,menulis, menghafal ke.. click je.. tak ada nak harm2 or virus2 yaa..!! pleaseee..pleasee..pleasee..hehe..

click semua ni---> 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

yang bawah ni pun boleh click jugak..

CLICK SINI

CLICK SINI

CLICK SINI

CLICK SINI

CLICK SINI

CLICK SINI

thankssss!!! May Allah bless u all! ^__^

nampak tak?

Nampak tak betapa banyaknya giveaway aku join!! macam ni la, bila jadi penganggur full time bulan pose nie.. bagus jugak dorang2 ni buat givewaya,boleh la blogwalking sikit2.. memang setiap organizer tu takkan rugi buat giveaway,bagi hadiah..sebab akan ada untung lain lagi.. nuffnang,iklan2 len..and sponsor pun tak kurang jugak,ni tujuan promosi!!.. len kali nak buat jugak la lah giveway ni..haha.. ada orang nak join ke?? or maybe boleh jadi sponsor.. hehehe...

dalam berpuluh2 giveaway aku join ni, kalau tak sangkut walaupun satu, tak tahu la kan..memang tak ada luck namanya..aku akan stop join mana2 giveaway lepas ni.. apa2, harap2 la bertuah,sikit2 pun tak apa lah..dapat topup rm5 pun boleh.. eh, rm5 untuk aku, boleh bertahan sampai 1-2 kalau dekat U,sebab guna juga untuk contact family, msj2 kawan pasal kelas,asaiment ke.. kalau time cuti???hmmm...memang berbulan2 kot..tak ada orang yang nak msj2.. ni la untung kan, tak ada BF..hahaha..

okey baiiii...

Saturday, July 20, 2013

First Giveaway by Nong



CLICK BANNER DI ATAS UNTUK JOIN ^^



Giveaway Rahmatnya Ramadhan part 2 by Mohd Zuhri


CLICK BANNER UNTUK JOIN

Giveaway Raya By Aliya Tralala & Nabila Biela


CLICK BANNER

Giveaway 10K Followers Mialiana.com


Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
❤ Kerinchi MyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
❤ 1 x Wang Tunai RM 50
❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
❤ 3 x Doodle bernilai RM 10
❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
❤ 9 x Topup bernilai RM 10
❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00

 jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

Friday, July 19, 2013

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

I LOVE GIVEAWAY

CLICK BANNER DI ATAS KALAU NAK JOIN!! ^^

Biksut Raya Pertama

Salam 10 Ramadhan..

Bukan lah excited sangat nak raya, awal2 lagi siap dengan biskut raya. Tapi excited makan tu lebih sikit.. Cookies ni aku tempah je. Order online..sekarang ni segalanya dihujung jari kan. order dari blogger, Kak D.. mak dia yang buat. aku dah pernah order tahun lepas, tapi bukan time musim raya.. memang best, coklat chips cookies ni..sebab tu kali ni berani order lagi.. order hari 1st puasa..ingatkan dapatlah hujung2 nak raya nanti..rupanya memang dah siap.. Mak Aji (mama kak D) post terus..



betul la kata Kak D, Pak Aji memang kreatif..kotak kertas pun boleh..hehe..


4 balang= 200biji


sedap!!! dah bukak 1 bekas...dan tinggal separuh bekas dah ni... 3 bekas lagi tak tahu my mum p simpan kat mana..baik xpayah tahu..kan xsempat raya, aku duk angkut makan lepas berbuka...



kalau sape2 yang rasa nak order tu, act kak D dah tutup order kalau nak order direct dari dia..tapi masih boleh order dengan agent2 dia.. sila melawat blog beliau kalau nak tengok senarai agent..--->  http://comatosewithbraindamage.blogspot.com/  dekat bawah setiap entry tu,dia ada link kan senarai agent kukis Mak Aji ni.. ^^

Sunday, July 14, 2013

Giveaway Ramadhan By NabilaMedan



GIVEAWAY RAMADHAN BY NABILAMEDAN
TEKAN BANNER UNTUK SERTAI
Giveaway ini dianjurkan oleh NabilaMedan dan turut dibantu oleh Chocolate A MJOM Singgah Shoppe, SiGadis Yuyu, Ash SiKutu, Puteri Elaika, Fya Pelangi dan Farhan.
Hadiah-Hadiah Giveaway ini Chocolate Oreo X 1 ,Tasbih Digital X 5, RM10 *cash* X 10, Tafsir Al-Quran (Terjemahan Melayu) X 1, Tudung Bawal X 3, Special Kad Raya + Duit Raya X 4, Kad Raya Special By NM X 5, Barangan Angry Birds X 1
30 PEMENANG DICARI. MUNGKINKAH ANDA?

Simple giveaway by Cik Yaya #3

click banner kalau nak join ^^

Giveaway Ramadhan by JiwarOsak


Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh
AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan

hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..
Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz

Giveaway Kad Hari Raya Bersama akubahrain.com





NAK KAD RAYA?
Jom sertai segmen Giveaway Kad Hari Raya dari Dumex bersama Akubahrain.com
Segmen ini akan berlangsung selama 12 hari sahaja iaitu daripada hari ini sehingga 19 Julai 2013 (Jumaat). 


 SYARAT-SYARAT :
(SILA BACA DENGAN TELITI!)

(1) Follow blog akubahrain.com termasuk Google + (jikalau ada)
(2) Buat entry bertajuk "Giveaway Kad Hari Raya Bersama akubahrain.com"
(3) Wajib Copy dan paste Code html Yang telah  disediakan Oleh akubahrain.com pada entry korang 

Tutorial Copy paste kod html




(4) Wajib klik di sini [Jujur]--> SINI, SINI, SINI (Tunggu sehingga habis Loading)
(5) Letakkan url entry korang di blog ini --> akubahrain.com


GiveAway
kad hari raya daripada dumex akan diberikan kepada 8 pemenang yang bertuah.

Top Referral 
2 kad hari raya + RM10

Cabutan Bertuah
6 kad hari raya sahaja.

SELAMAT MENYERTAI SEGMEN GIVEAWAY

"Santai Giveaway Kad Raya 2013 by F & W"


kenapa nak kad raya dari Farisha and Wid?
1- saya suka kumpul kad raya
2- sekarang dah susah nak tengok budaya hantar kad raya ni.
3- dapat jalinkan silaturrahim antara bloggers ^^

'Lucky Giveaway By Jaja"

Segmen : "Kad Raya oh Kad Raya"


nak join, click banner ^^

GA Ramadhan Raya by Emas Putih


Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)


Segmen Jom Pilih Hadiah Raya


#click banner kalau nak join

Segmen ini dianjur oleh Nabila Biela dan ditaja oleh IesyahShadhira, NazirahDr AisyahHasrul HassanEjulzCik WanieLinteddy DesignTiey SmilezKyra Hizrina , Miszz NadeaNor FarhanahNFH Boutiques , Insyirah Collection, Cap Ayam BrandShawls To LoveNur Be'lla CollectionHandmade Bag,De Nasuha TeamHijab Pilihan dan jom ping entry di Pingje.org.


nak hadiah- kuih raya dan beg ^__^

Saturday, July 13, 2013

macam-macam

Salam 4 ramadhan..

Cepat masa berlalu, dah masuk 4 ramadhan ni. tapi progress kita macam mana? masih sama dengan bulan-bulan lain? ataupun masih dengan kata2 "nanti la...esok2 aku start p terawih,tadarus..." "tunggu la 10 malam terakhir dulu.." "masih menyesuaikan diri ni..4 ramadhan baru kott..."  masing-masing muhasabah lah diri kan.termasuk diri sendiri yang terutamanya.. ^__^

Dah 2hari tak boleh tidoo ni..bukanlah tak tido terus, just kena paksa la sikit.. start malam 3 ramadhan tu. berjaga sampai sahur,subuh.. kejung je mata.. lepas subuh, dalam pukul7 tu,aku paksa gak tido,siap dengan music meditasi untuk cepat tido semua..kalau tak, tak tahu la tido. semalam pun sama, tak boleh tido sampai la sekarang..huhu.. hari ni, aku tak nak paksa2 dah. nak tunggu je bila mengantuk tu datang,dan biar tertidor tanpa disedari..haha.. apa benda la aku makan, sampai tak layu langsung mata ni..huh

2 hari ni, berlaku perubahan hormon..biasalah tiap2 bulan bagi wanita. aku agak sehari dua lagi, boleh la ni makan di siang hari..haha.. yang paling aku perasan bila selera makan bertambah-tambah. asyik nak makan je. biasanya aku kalau puasa,memang cepat kenyang. makan sikit je waktu berbuka tu. lepas tu dah tak boleh masuk.. lepas terawih pun masih terasa,makan pun kuih muih seketul dua.. dan kekenyangan yang amat. tapi sehari dua ni rasa banyak je space dalam perut. berbuka nasi..lepas terawih nasi lagi.. sejam lepas tu,makan lagi.. nasib baik disiang hari behave sikit.. tak lah kelaparan gila-gila..!!

Thursday, July 11, 2013

Konflik Tarawih

Assalamualaikum..

Salam 2 Ramadhan.. ^__^

Macam mana 1st day semalam? semuanya okey? Ke ada yang tetibe gastrik pukul2 petang.. haha..


lauk berbuka untuk 1st day semalam.. buat sendiri semua,kecuali kerabu tu. ada ikan masak 3 rasa, gulai ayam, sup daging...!!! dan ada pengat pisang jugak. aku berbuka dengan pengat pisang sikit.. minum Herbalife Shake.. done!! solat maghrib,isyak,tarawih..balik tarawih baru makan nasi.. tak mahu makan berat dulu, nanti masa tarawih berat mana and perut tak selesa.

Citer pasal solat tarawih...excited dan best dapat tarawih ni. tapi kebiasaanya aku berkonflik terhadap 2 perkara setiap kali p masjid,esp untk solat tarawih.mungkin orang lain pun ada masalah yang sama..

1- selalu kena sound,suruh pegi depan2..penuhkan yang kosong..!!okey,xde hal. duk depan lagi best..fokusss!! tapi masalahnya bila semua nak duk tepi dinding,tengah2 kosong..aku tak tahu nak p duk bahagian mana..

2-masalah biasa, saf tak rapat.. sejadah masing2 besar!dan duk tengah2.. kan aku rapat kekiri, ke kanan kosong. yang belakang tak nak naik..ataupun ruang tu xcukup..kata solat jemaah kan,haruslah rapat2.. at least bersetuh sikit pun jadik lah.. ni,tak nak bersentuh langsung..

tak kata orang2 tu tak tahu..mungkin ada yang tahu, ada yang tahu kena rapat2 ni..dan "rapat" tu macam mana..ada sesetengah faham rapat tu,rapat sejadah je, ada faham rapatkan kaki la,dan sebagainya. mungkin yang tahu kena bagitahu yang tak tahu..mcm tu la kan, hidup sesama muslim..apa2, pikir postive sahaja.ujian kesabaran di bulan ramadhan.. entry ni pun bukan berniat nak mengata,eh bulan puasa ni tak baik mengataa.. tapi saling memperingati..termasuk untuk diri sendiri jugak..!!

Wednesday, July 10, 2013

say Alhamdulillah

Assalamualaikum..

Salam 1 Ramadhan..

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..
Syukur kepada Allah kerana masih diberi peluang untuk bertemu dengan Ramadhan Kareem pada tahun ni..Bulan yang penuh dengan keberkatan. Setiap amal ibadat, kebajikan, kebaikan yang kita lakukan pahalanya digandakan. Sama-sama lah kita muhasabah diri..ambik peluang ni untuk dekatkan diri kepada Allah dengan lebih erat,akrab lagi.. insyaAllah..

So..citer pasal puasa.bagi aku, excited puasa lebih lagi dari raya.. sebab raya biasanya meriah 2,3hari je.kalau puasa ni sebulan. Macam2 acara,kelainan..

1- Sahur : ni memang kegemaran aku sejak 3,4tahun ni..tak boleh miss sahur. mungkin ada termiss,tapi sekali,dua. zaman muda remaja dulu (sekarang I baru 22 ya), mungkin la agak "mengamuk" sikit time sahur. tak boleh orang tegur..haha.. bila dah umur 15tahun keatas tu,dah matang.. dan suka sahur sejak duk asrama form3. belajar makan pagi.. bila masuk U lagi la menghargai waktu sahur tu, sebab kat hostel minum air dengan kurma je. rindu masakan mak.. awak-awak semua yang tak suka sahur, or tak boleh makan pagi, boleh cuba dan cuba..bangun je. makan!!!! lama2 diri akan terima. kalau aku, bab minum air masak..memang tak boleh terima kalau pagi2, dalam 1-2jam lepas bangun tidur tu.memang tak boleh minum air masak,rasa nak mun**h. tapi kita tahu kan,air tu saaaangaaat penting.nak2 time puasa ni. tolong la minum air masak banyak2. mula2 aku belajar minum plain water, campur dengan air panas.biar jadi suam..boleh la terima n minum sikit2.. bermula dengan secawan,tambah sikit demi sedikit.. dan sekarang dah boleh minum plain water biasa dalam 2 liter dalam waktu sahur tu.. (haruslah bangun awal sikit..dalam kul4.30 ke..kalau lewat sikit, dalam 5.00 or 5.15, dapat minum 500ml pn ok).. bila minum air banyak2, insyaAllah sehari puasa tu tak tumbang dan bertenaga lebih sikit.. (macam ruang kesihatan dan kecergasan.. ^^) okey dah..nanti2 aku bukak entry khas pasal AIR..heehee

2- Tarawih : okey,yang ni memang takkan jumpa pada bulan2 lain.. hanya Ramadhan.. even korang puasa sunat dari muharam ke sya'aban pun, tak de tarawih nie. that's why Ramadhan sangat special.. time ni la ramai-ramai jumpa kat masjid. kalau x?? bila lagi kita nak sujud padaNya berpuluh-puluh kali dalam satu malam??  best suasana tu.. Tarawih sunat muakad. Buat lah yang termampu.. tak perlu nak menyusahkan diri,buat sampai 20rakaat kalau tak mampu.. kalau mampu sangat dialu2 kan.. ^^

3- Bazaar Ramadhan : Tempat kegemaran semua..! walaupun peniaga mungkin sama, juadah pun mungkin ada pada bulan2 lain, tempat berniaga tapak pasar malam biasa..tapi...suasana tu yang berbeza..!! yang pergi tu semua dalam kelaparan..haha..okey,sorry xsemua lah..mungkin budak2 je yang kelaparan.hihi. ramai jugak yang ke bazaar ramadhan just nak dapatkan kemeriahan tu. aku ni jarang la ke bazaar(xde orang nak bawak..ha2)..tapi pergi la juga walaupun sekali dalam bulan puasa tu.melihat ragam manusia. happy je.. yang nak kill time sambil tunggu waktu berbuka pun, boleh la ke bazaar ronda dalam 2,3 round..

4- Kuih Muih : makanan yang sinonim dengan ramadhan ialah.. cendol,onde2(buah melaka), puteri mandi, netbak(ni kat tempat aku panggil,kat len xtahu) dan banyk lagi..tak tahu kenapa benda2 ni mcm makanan wajib ada time bulan puasa. nanti aku kaji..macam best jugak buat tajuk tesis ni.."makanan tradisi masyarakat melayu dalam bulan ramadhan".. ^^  tu antara makanan yang sinonim dengan bulan puasa. tapi dalam bulan ni jugak banyak jugak kuih-muih lain yang muncul. xcaye, sila la turun ke bazaar ramadhan petang ni.tengok sendiri..adakah korang kenal semua kuih2 tu?? (berani la aku bercakap pasal makanan,sebab baru pukul8.. cuba kalau pukul2,3 ke..menggelupar kot bayang makanan best2..haha..eh,tapi dah besar ni dah kurang nafsu bab2 terliur makanan..dapat berbuka dengan air, nasi+ikan goreng pun tak de hal..)

5- Tadarus Al-Quran : Ya, bertadarus ni memang patut di amalkan pada setiap waktu, tak payah tunggu bulan ramadhan. tapi bulan ramadhan ni, lebih sikit.. kalau tengok dekat sekolah,pagi2 buat tadarus. sekolah aku dulu, akan bagi waktu dalam 15minit pag tu,untuk baca al-quran,yang mana dah dibahagikan juzuk2 yang perlu dibaca oleh setiap kelas. sama jugak dekat masjid. makin giat aktiviti tadarus ni, ada yang buat pagi lepas subuh, lepas tarawih..tak kisah la bila-bila pun kan. Jadikan al-Quran tu sebagai sahabat baik kita di bulan ramadhan ni. insyaAllah

banyak lagi benda istimewa dalam bulan ramadhan ni..len kali la sambung. ataupun korang sendiri pikir..;-) apa2 pun,selamat menjalani ibadah puasa..mohon maaf atas segala salah dan silap. doakan kebaikan untuk kita semua,untuk saudara seislam kita dimana jua mereka berada dan esp untuk yang berada di bumi Palestin, Syria, Mesir.. amin!


Thursday, July 4, 2013

Shopaholic in Rantau Panjang

Sabtu lepas ke Rantau Panjang. Sape pernah pegi sana? dekat Kelantan, sempadan Thailand. Tempat bebas cukai.. kalau dah bebas cukai mestilah ramai nak pergi sebab bajet barang kat sana semua murah.. tapi...tidak jugak sebenarnya. Ada yang murah, tapi ada jugak yang harganya lebih kurang sama dekat tempat2 lain. dekat pasar-pasar yang berdekatan dengan rumah anda. so,pandai2 lah survey.. yang murah tu memang murah..

Sebelum sampai rantau panjang, ke area tempat membeli belah tu, singgah dekat orang jual dodol dan serunding yang popular. dengar kata pernah masuk TV.. Dodol&Serunding Kampung Laut.. memang diakui, best! nak2 dodol tu. aku ni bukanlah pencinta dodol yang setia..makan2 macam tu.sebab manis gula tu..tapi dodol Kg Laut ni rasa dia lemak manis. rasa lah sendiri.. siap boleh jenguk dapur/kilang tempat dia kacau dodol tu..


kat bawah tu tempat dia. agak tersorok sikit..tapi kalau bungalow pengusaha dia ni besar n boleh nampak lah..


serunding daging,ayam,ikan... daging tu pulak ada daging import,daging tempatan..tinggal pilih je.




ni tempat dorang kacau dodol tu..kalau nak guna tenaga,kacau sendiri memang tak siap la untuk jual.. rasa macam melawat kilang dodol pulak..haahaa



 nampak rumah ni,maknanya betul la tempat tu.. besar kan rumah..


Perjalanan diteruskan menuju ke tujuan utama kita.. hihihi.. sampai2 tu, tempat pertama yang dituju ialah..


tandas lagi..hak3. bukan aku la yang terkejar2 nak datang sini..tapi my mum. biasa la orang tua kan.. aku pun berhajat jugak,tapi tengok keadaan macam ni, hmmm tahan jelah.. punyalah ramai orang..berpuluh2 bas..  mungkin sebab hari cuti,dan ramai yang datang nak memborong barang untuk puasa ni, ada yang nak jual,guna sendiri.. beli untuk raya pun ada(aku la tue.. XD )

Apa yang ada kat sini?? sila la tengok gambar-gambar yang sempat di snap.. boleh dikatakan macam2 ada...



untuk hias dekat hantaran kawen,pelamin.. sempena raya ke.. cantik2


okey..baju kat kedai ni memang murah..aku rasa kalau pakaian2 kebanyakan memang murah2.. grab jubah sepasang dengan harga rm65 only,yang mana my mum beli sebelum ni, rm99!!! kualiti,jenama memang sama.. beli banyak2 lagi, lagi banyak diskaun dia.. 


jersey..




pinggan mangkuk kuali periuk pelbagai jenis... murah ke?? yang tu aku tak reti nak cakap..sebab tak biasa dengan benda2 ni.. 






pelbagai jenis snack.. popular kat sini kacang gajus tu..



kesimpulannya, tengok lah akak2 tu memborong sangat.. tak cukup tangan.. so,barang2 kat sini okey la kan.. yang mana nak datang dari jauh tu,sila la survey2 dulu..

sebelum balik, singgah solat dekat Masjid Beijing orang panggil.. wah,ape kes, dari Kelantan ke Beijing pulak ni... no la, nama masjid tu je,sebab senibina, ukiran dia macam masjid kat beijing... 






unik kan senibina and ukiran dia tu... tak sempat nak menjelajah n jadi photographer..semua nak balik cepat tengok bola malam tu.. kelantan vs johor.. huhuhu...


okey till then... wassalam...



#rajin pulak update blog 2,3hari ni...




Wednesday, July 3, 2013

SpartAce again~~!!

Setelah beberapa bulan buat survey.. dari entry sebelum ni here . Tak sangka, ramai pulak fans SpartAce couple ni (SA couple). Tengok dekat senarai popular entry sebelah ni----->, entry tu berada ni no3.. hahaha.. ingatkan aku sorang je kot yang menggila.. rupanya ramai jugak yang gigih search..



aku suka couple ni, selain dari dorang berdua ni as the strongest member, tapi jugak sangat natural bila bersama.. tak ada script, no loveline, n not for show sake.. perangai lebih kurang sama, walaupun ada jugak yang tak sama.. dengan ketidaksamaan itu, maka membolehkan dorang saling melengkapi..hahaha.. and dorang ni sweet yang amat bila berdua. Kalau yang follow RM tahu la kan perangai JK n Jihyo macam mana dengan member2 lain, esp to kwangsoo..mangsa buli dorang..hahaha(dalam RM jelah, kalau kat luar dorang rapat n baik je)
boleh dikatakan dorang berdua ni alpha member kat RM. tapi.......bila dorang berdua, alahaii...... layan jelah gambar2 nie...


ni fancam.. masa dorang dekat airport ^^


sweett gilaaaalaa~~~ Kwangsoo, Gary, Sukjin, HaHa pun terpegun tengok.. even VJ kat belakang tu pun.hihi..


always stick together-gether.. hik2


mmuahhahahahaha.... cair~~~~~


caring~~~~


episode ni aku suka.. dorang ber2 ni macam belangkas.. memang habit dorang,kalau happy akan pegang,peluk orang sebelah..(yang mana diaorg rapat)


pegangan erat,kuat,kemas,rapat... kata da strongest member ka.. haruslah.. ~__^



from fancam (fans camera.. ;-)


natural...sangat2 natural


bonus!!!



   


sebenarnya malas nak menaip, tu letak gambar je.. banyak lagi gambar2, moments diaorg yang nak kongsikan. tapi, kena ambik mood dulu.. next akan aku buat lagi entry Spartace ni. maybe akan review SA moments dari awal episode (yang mana ada la..) ni pun kalau ramai yang berminat.. haha... last, don't bash me.. this is my blog, aku akan tulis apa yang aku suka.. see u next entry.. ^___^ 

# sape suka SA sila tinggalkan komen..!! yang mana ada blog, follow me, and i'll follow u back.. blh spazz pasal dorang bersama2.. 

tolong click 5-5 no tepi ni blh??blh la..click je..pas2 biarkan loading sampai..done!! thanks.. 1  2  3  4  5

Internet

Dah lama tak lepak Cyber Cafe (CC). Now aku dekat CC. best lepak sini. Terasa keremajaan disini. Pagi2 ni tak ada orang sangat. Budak2 sek...