Monday, April 30, 2012

what is TARANTALLEGRA?



meaning of Tarantallegra :

"It's a Dancing Feet Jinx. It's used to force another person's legs to begin dancing uncontrollably."

u'll know this if u watch Harry Potter..
more details about Tarantallegra u guys can visit HERE ..

Tarantallegra.gif
ok..i hv no idea about this.. hihihi


but, i don't really really excited about Tarantallegra in Harry Potter..

but I or WE, excited about Tarantallegra because of ............





























THIS~~!!!!!!!!!!!!!!


Image and video hosting by TinyPic





WHO'S THAT?????? XIA?? NUGU????














YUP....





















HE




















IS











pic.twitter.com/cn6x7EfU




XIAH JUNSU IMNIDA~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hehehehe... he's going to release solo album this 15 May... and will hold da solo concert...!!!! 

COMING SOON~~~~

XIAH JUNSU/KIM JUNSU  TARANTALLEGRA





# i hate algebra..but i love tarantallegra~~!! <3

entry khas untuk Cik SEENA

ok..*clap..clap..clap*.. Seena masuk blog aku..
xde keje ke?? masuk tidak di undang,lagi mau mengutuk2..
no link??bkn nama sbenar? kalau berani,letak la link ur blog,fb or watever..
haters tetap haters..cakap mcm mana pun tetap dia y betul..
tapi kan..pelik la,,still lagi ad masa nak baca entry pasal org y kamu xsuka..
eh,nama sena erk?? xke tu nama penggoda dalam citer Micky berlakon tu.. rooftop prince.. aik,kata haters,yc beat fan la..tp boleh plak tgk citer tu,tau kewujudan sena.. gigih la kamu ni..blh tabah tgk n baca citer pasal org y kamu xsuka semata2 nk mengutuk??? wat da......

malas nk layan..saje wat entry ni..untuk popularkan miss sena.. agaknya dia jeles kot, aku banyak tulis pasal MkYc je kan.. ;-)

seena-shii??? ak pun gigih gak google gmbr cik seena ni..




p/s: aaa..kat chat sebelah,ad pesanan2 dari my family cassie..ad masa sila la bca.. tq sudi masuk my blog..

i'm in LOVE with.....



so sweet.. marry me Park Yoochun ~~!!!!!!!!!!!!!!!!



cr: my yoochunnie (from his twitter) show off? dating?? ^^


+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+














although u'r not so HOT like Jung Yunho..
although u'r not so HANDSOME like Kim Jaejoong..
although u'r not so CUTE like Kim Junsu..
although u'r not so TALL like Shim Changmin..

but..

i love u.. because of u'r Park Yoochun..
i no need ur handsome,hot,cute or tall..i'm not love u because of ur good looking or not..but ur attitude..
what make me love u??

very humble+warm heart+caring+sensitive+workhard+love family so much+tried to make people around u happy although in hard time+strong to face of difficult time+intelligent+kind+sincere smile+polite+professional+etc.......




Saturday, April 28, 2012

penumpuk baik untuk orang lepas bersalin

sketsa di suatu petang..


melawat kakak my bff mira y baru lepas bersalin..
maka trjadilah prbualan antra 2 beradik tu..

mira: kak..mok tanye..mg hmm..hmm..aa.. mg wat numbuk xag perut??

semua y ad disitu: #&%@!**^^@)!&^@

sejenak brfikir...

her sis : BERTUNGKU?????

hahahahahaha..apela punye nerd budak tu.. tumbuk perut orang lepas beranak??? ad logik ke.. huhuhuhuhu... tu la..xprihatin n xambk tahu lagi pasal pngtahuan a, jd g2 la..  nk kata innocent xjugak.. hahahaha..



menumbuk okey~~!!!








p/s= mira,mg pesan jgn letak status kat fb kan?? so,letak kat blog kire ok la kan??? kan?? hihi

jom pakat p BERSIH "duduk....."

BERSIH & DUDUK RUMAH je.......  ^___________^



Monday, April 23, 2012

Happy Cassiopeia Day~~!!

today 23 April.. bday cassiopeia..
*clap..clap..clap* untuk semua cassie n n diri sendiri..

CASSIOPEIA~~~!!!!!
kalau orang luar.. sebut cassiopeia pasti akn just bayang bintang kat langit tu.. kan belajar pasal buruj sekolah rendah dulu..

cassiopeia

tapi for us.. sebut je cassiopeia..ad makna lain..
name of our fandom~!!!
ak bukan nk brcakap pasal DBSK ni.. ari ni ari cassie.. bukan dbsk.. so,xyah citer hal dorang.. hahahah.. (mianhe oppa5)

rasanya mcm ak pernah citer je kan dlm entry2 sblm nie..
tp secara ringkas jelah nie..
yup.. cassiopeia ni nama fans untuk dbsk.. kami dipanggil cassiopeia..
why??? sebab dbsk 5 ahli.. like 5 bintang.. like bintang cassiopeia y ada 5.. bintang y menyinari g2.. n bintang cassiopeia jugak kalu korang lihat kat atas tu, mmbentuk huruf W..

ak nk ambx 1 ayat.. credit to who created this..

"cassiopeia our name.. 5 our number..W our letter..Red our colour..n today our birthday" ^_____________^

walaupun orang luar tgk..mesti akan kata..oh,xde pape pun..fandom y merugikan.. sia2 kan masa..lalai..lagho.. ak xmenafikan benda tu..ade je y betul.. tp xsemua..ad y pndai jaga masa..jga diri..ok lah, y salah tetap y salah kn.. trime je.. tp just nk ckp,dengan berkwan n masuk fandom ni..ak nk kata menyesal tu xlah kot.. sebab?? banyak sgt y aku dapat.. 1st kawan2 lah.. mmg rasa xpercaya..dpt brkwan secara maya gnie.. just on9..tnpa jumpa.. tp boleh rapat giler2.. share semua..mcm dh kenal 10thun..boleh jugak outing..kekadang col..msj..act kitaorg bukanlah brckp pasal korea..dbsk 24jam.. xjugak.. sikit je duk sembang2 secra khas pasal benda tu..tp y slebihnya merapu merepek meraban la.. fooling around each others.. citer2..mcm bgurau,untk relax2..untuk melepaskan tekanan.. sangat happy.. boleh jugak kitaorg kongsi2 tips..sebb kawan2 ni,dtg dari mcm2 latar belkang.. budaya,bhasa,negara,negeri.. so, mmg boleh brtukar pndangan.. ad masalah pada perubatan,,p cari cassie y ambx cos perubatan.. msalah agama,eh ad gak ustazah cassie..y aku kenal tu, syariah undang2 lagi tau.. hahaha..*antra cassie y ak paling rapat..rpat giler la..banyak share masalah nga dia.. *.. kitaorg jugak ad bincang2 pasal agama..macm usrah g2.. hehe.. y kurang arif,tnya pada y belajar tu..kalu dia xtau gak,dia tnya kat ustaz...pas2 kita sama2 share.. bukanlah kata 100% citer pasal korea..korea..korea.. ~!! 30% je kot ckp2 pasal dbsk tu;...

malas dh nk brcerita.. nk tnjuk gmbr sikit2.. hehe...

1st Cassie y jumpa.. zila unnie..or nama timang timangan y cik hani bagi, along.. kenapa along? sebab dia paling tua kurang muda dalam family cassie(maybe ad y lebih lg usianya,tp ni dlm lingkungan cassie y kitaorg kenal la.. hihi.) ni dlm akhir tahun 2010..jumpe kat TS..kejap je kot.. masa ni kitaorg baru brkenalan2 3,4bulan..tp dh rasa mcm 4tahun brkwan..best sangat,wlaupun kejap..

yang nie..jumpa cassie2 ganu.. sya,alia.. n mira unnie.. mira unnie tu dari johor(xsilap la),tp study kat ipg dato' razali..sekali nga mira my bff.. so dats why boleh jumpa2..happening gak.. makan2..pas2 p pntai sambil dgr lagu dbsk ofkos.. hi3..



y ni pun best gilerr gakkk~~!! ash n ha unnie.. antra y aku paling rapat.. kalu ash tu mmg dh rasa adik beradik..sebab semua boleh share nga dia.. ha unni,w/pun masa tu baru kenal gak..tp boleh geng..sebab dia sempoi,selamber.. xpuas jumpa ari tu... hope next time dpt jumpa ramai2 lagi..


fara unnie.. antra y paling rapat gak(act semua rapat..haha).. fara unnie ni trmasuk dlm batch awal la cassie y aku kenal.. hihi.. semuanya kenal kat facebook.. unnie y sporting giler gakk..baik,layan je adik2..agak lawak..kreatif..pandai edit gmbr.. n bisneswoman ni.. kalau y kpop lovers tu, nk beli ape2,boleh la melawat page dia.. Far-ra Aina's Korean Stuffs ..selamat membeli belah..~~!! (unnie...nak komisen~~!!.. hik3)

tu jelah antra y penah aku jumpa...sorang lagi farahin..tp xtahu kat mana gmbr nya..huhu..jumpa masa raya ari tu kat umah mira..farahin tu pun,masa mula2 aku menceburi masuk fandom cassie ni..dia la kot y terawal aku add.. hehe.. lepas add,mesti p tlis kat wall. tq AKTF..~~!1(masa ni taun 09,bulan 7-10 g2..xingt dh..)hehe..tp start rapat around tengah tahun ke akhir tahun 2010 gak.. xpe,gmbr dia ad kat bwah2 ni..nga member len.. hehe.. 

y bawah2 ni,semua pic2 outing my cassie family.. kitaorg lbh suka pnggil family...sebab rasa mcm family dah pun.. ad y dh jumpe semua..ad y belum..ad y jumpe separuh2 je..y xjumpe lngsung pun ad.. tp semua rapat~~!!

rasanya ni gathering y paling besar kot..untuk dong bang family.. best2.. jeles kot..tp xpelah,next time..akn jumpa gakk.. y hujung kanan tu,ad pin pink kat tdung, comel je kan..? hehe.. naq,geng menggila sama2 gak..dlm dbf aku+ash+mira+naq+feez..y same umur(eh,act ash n naq tua setahun,tp kira sebaya la yea..hi2)..kitaorg 5 org ni suka sgt menggila kt fb sama2..dulu la.skrang masing2 bz je.tp kalau kdg2 tu brgabung la balik.. kat SINI ak citer pasal dbf..^^ ..y belakang sblh naq tu, syamira..
dan y len2,y pegang majalah YG Homin tu ash,dh citer kan.. seblah ash, ros/ira unnie..w/pun dia jrang on9 n jrang chat nga dia,tp unnie ni kelakar n y pntg sporting..he2..seblah ha unnie, pas2 y buat sign V aida,baik je orgnya,cool.. n V sign 1 lgi our kak long..brdiri blakang 3 orang tu.. tien plg blakang..y ni geng shopping aku..bkn shopping kt mall ke ape..tp beli brg dbsk..hihi..ad pape je y baru pasal dbsk..msti msj2..mntak tlong order kan..n ad y tien belikan untuk aku..tp xleh lawan collection tien..byk giler..^^ y tngh tu kyra,my cute dongsaeng..ingt lg besday ak 2010 dlu,dia col n nyanyi besday..hihi..comel2.. n depan bell..ak n bell pun byk share benda gak..terbaikk la.. y duduk tudung kelabu tu xkenal..hahaha(nnti kt bwah ak kenalkan).. pas2 y duduk berbaris comel molek mcm nk kena pinang.. dari kiri y kecik comel tu naz unnie..cool,layan,n peyanyang? haha.. sblah tu y depan2 kek yana unnie..yana n ira unnie kwan baik..mcm kembar plak kalu 2org tu sekali..dahlah on9 sekali sekala.tp dekat dihati... ;-) .. n tudung pink tu feez~~!! da best chingu gakk..citer je apa saja kat dia.boleh jd pndengar y baik,nasihat2 dia tu bg semangat..dan sebelah zai unnie..unnie!!saranghae..haha..dh xde ayat nk ckp..sebab sama je semua.. sporting,baik,kelakar,tp blh jadi kakak,kawan,adik y trbaik..boleh brcerita segalanya2.. ^______^


another outing..(dorang selalu outing kt KL je.huhu).. y gambr ats tu..masa bulan puasa..majlis brbuka puasa ramai2.. farahin 2 dari kiri y pakai spek..
gmbr bawah ni bulan2,masa sambut besday zara unnie,pedot unnie, n ros unnie.. y tdung purple line bunga2 tu pedot unnie..(fidah act,xtau cam mana blh jd pedot..hehe)..

nak selitkan pic nie..hehe.. xingt ni dari ira or kema unnie.. why ak selitkan pic ni?? saje nk tnjuk ni cikgu2 cassie.. hehe.. mira,kema unnie,mira unnie.. kema unnie dari ipg pahang(betul kan?),tp dtg ipg ganu ari tu..sempat la jumpe mira n mira unnie..  kema unnie baju biru tu.. mcm unnie2 lain gak..same gak mira unnie.. kalu aku citer sorang2,mmg sama je..semua cassie happening n best!!!

pic ni ak rasa mcm dorang ni brcuti kat overseas plak..hahaha,,,nk2 y gmbr sebelah kanan tu..ala2 kat paris je.. hihi.. oh, nmpk x kaum adam 2 orang tu?? nnti ak citer... hehe..ad ruangan khas untuk 2 teruna tu..


yang ni masuk gmbr special.. hehe.. syg tau 2 unnie nie.. hehe.. azi unnie n sha unnie..sebab, 2orang nie 1st cassie y ak kenal,rapat..lepas aktif kat fb dlm 09.. pas2 add cassie2.. ak pn xingt mcm mana,,tp brmula nga vid2 dbsk y d upload..pas2 azi unni mai komen2..n sha unnie pn komen..dari c2 start rapat..berjela2 komen tu.. beratus kot..esok smbung lagi..lusa smbung lagi.. kbtlan masa tu masing2 free..cuti..mmg best.. 2 unnie giler micky gak.sama geng..lagi la best duk borak2..smpai la ni duk spazz sesame,nk2 nga sha unnie..hihi..hope boleh jumpa azi n sha unnie 1 hari nnti.. 


mesti pasngan soleHani trkejut tetibe ad gmbr kamu br2 ni kan.. hahahaha.. saje je nk letakk..~!!!!!!!! kk.. act, ni lah 2 unnie y mmg ak boleh giler2..sbb 2 ni sgt sporting,gila2,happening..so,kalu dorang ni..blh je ak nak wat gurau bodoh.. sbb tau dorang xambx hati..(tp pndai la kan..xsemua blh bgurau).. unnie2 len pun okey..just ak agak takut2 nk gila2 sgt..hehe.. only this 2 unnie ak berani..nak2 si baju pink tu..honey hani unnie..hihi.. can u 2 be my unnie forever? ^^


okeyy~!!!!!!!!! hahahahhaha... saat y ditunggu2..kah2..
our fanboy..ramai lagi fanboy dbsk..y baru2 aku kenal..tp xrapat sgt lagi.. 2orang ni je ak agak rapat..rapat ni xdelah rapat dari segi kedudukan,duk rapat2 ke apa..sila jgn slh faham..tp boleh la..jadi mcm kwan baik.. cute x dorang??or hensem??or cool?or gentleman??/ tp aku xtahu free ke lg nie.. huahua.. y dalam tube pelampung tu, Man.. man dunkz(betul x ak eja dunkz tu?sorry kalu salh).. ni fanboy yunho n jaejoong..admire nga dance yunho n suara jaejoong.. man ni suara dia sedap..dengar dia nyanyi lgu dbsk,boleh la..ad suara..cuma perlu digilap lagi..haha..sporting n best namja chingu.. ^^
y belakang tu.. pejal.. oh, pejal hang kenai lagi x cheq???hihi.. yelah,skrang nie dia dh brkwan nga artis.. huhu..on9 pun sat2 ja..(ttibe kuar kedah ni).. kalu korang nk tahu, pejal ni giler junsu(dbsk la), dato' siti nurhaliza n adam..~~!! pejal skrang ak rasa dh mcm PA Adam plak.. tiap2 minggu join event adam n VIP.. dats why ak ckp dia kawan artis..haha.. kat fb tu,mmg kitorg pnggil pejal kawan artis dh.. dh rapat bebenor nga adam..setiap kali jumpe,ambx gmbr sekali,pas2 dia upload kat fb..aisyy..jeles plak,ak pn minat adam.. oh,sape tgk mentor smlm? dia p,ofkos la,nk sokong anak didik adam..kamera fokus kt dia ja.. hahaha.. pejal ni pun sporting, smart.. pndai mengeluarkan pndapat.. 1st kitaorg blh kenal dia pun,dari paper tau..penulisan dia pasal dbsk masuk pape nst ke ape..xingt..tp paper omputih la.. terus gedik2 semua p add pejal.. kah2..
oh..disebabkan nk tumpang glemer..nnti aku upload pic2 pejal nga artis.. tunggu kemunculan entry brtajuk, kawanku kawan artis.. kah2... (bodek pejal la ni..hope pasnie,dia bwak jumpe adam)


anda.. last....... hahahahahhaa..pic y da best mesti kena duk last kan??kan?? hihihi.. weeeee... i love 3 unnie nie.. (mesti y kanan tu perasan banyak..dia masuk 2 ruangan istmewa..tdi soleHani..) ni trio kak cik kak long kak ngah..~~!!! semua single lg.. tp xtahu available ke x.. ad sape2 brkenan??sila antar resume dulu,ak tapis.. y hujung kiri tu, zara unnie..comel kan??? kalau dengar suara pun..lagi la.. sgt lembut..orgnya pun lembut..w/pun ayat kekadang brutal gak..tp w/pun xpenah jumpa lg,tp rasa mcm dh faham zara unnie ni..lembut,sensitv,comel,manja,tp caring.. hehehe..i wish untk jumpa dia dlm msa trdekat.. ^^.. y tengah tu kak long, zila unnie.. y 1st aku jumpa tu.. nama je kak long..tp kekadang mcm adik jugak.. haha.. tp dia tetap matang,sporting,boleh masuk geng,caring sgt,n agak tegas..(kalau ad apa2 y xpuas hati,or sape2 buat silap y dia xsuka or xelok..mmg dia akn tegur..hihi..takut gak.. ayat tegas tp penuh brmakna) dan y hujung kiri tu..hmm.. skip blh x?? malas nk menaip dh.. hahahaha.. tp kan kitaorg selalu gak ckp, "kita xperlu ckp apa2..una fhm unnie kn?uni xciter pun,una faham kan??"  so,xpayah citer la.. hihihi.. hani unnie..hanixiah..ummu hani..hani uknow..byk namanya nie.. hi3.. xtau nk ckp apa..unnie y paling rapat kot.mcm tiada rahsia antra kita..g2 la lbh kurang kalu nk  dgmbrkan.



okey..ada lg y xdapat aku nk citerkan dalam ni..y xdpt nk upload pic.. sama je semua..sayang korang semua.. semua da best~~!! y ak xtersebut, xde gmbr tu.. maaf lah..ingt je kat korang.. aiena,ace,fae,gee unni, n unnie2 lain.. ramai sangat family cassie nie.. geng2 y selalu duk chat kat twitter, ramai..y duk spazz rooftop prince sesama.. kat fb pun,unnie2,chingu2 lain..nnti boleh wat gathering untuk semua malaysian's cassiopeia~~!!!!!
kalau nk sebut sorang2,,,mmg xhabis la kan.. ^^ CR pic- tp the owner

 walau apa pun orang nk kata.. y pnting kita tahu sape kita..apa y kita buat.. n xlupa t/jwab utama kita.. let's keep our love forever.. SARANGHAE~~!!!!!!!!! <3

ni lagu cassiopeia.. best sangat...^_____^

http://www.youtube.com/watch?v=fMl7vCAFjuI - LOVE MELODY
http://www.youtube.com/watch?v=tuoLuQXPRjc - ONLY FIVE FOREVER FIVE


Saturday, April 21, 2012

semangat "like" and "share"

hari ni banyak betol rumor2..
xkira la kat facebook ke,paper ke ape..
y penting,orang skrang suka sangat share benda y ntah betul ke tidak..

yang jadi aku rasa nk menulis pasal benda ni sebab tengok berita tadi kat facebook, y mengatakan Bob Kuman meninggal.. 3,4 hari ni kan Bob minta bantuan kewangan untuk merawat sakit dia tu...
memang la dia sakit..tp aku xdapat pkir,apa masalah orang duk sebar berita kata Bob meninggal dunia.. sedangkan dia ada lagi.. motif??

sebenarnya,bukan saja kes Bob, tapi semua kes2 la..
banyak y berlaku sekrang ni..xkira kehidupan biasa,dunia hiburan mahupun politik..
ada je "rumor", "gosip" atau mungkin boleh diktakan fitnah..
ni la dikatakan ,just menerima apa sahaja..pandang sekilas tajuk berita, or tengok orang tu sebelah mata..terus judge..percaya..pas2 sebar..
kalau benda tu meragukan n x betul lagi, selidik la dulu..betul ke tidak..
bukan main terima..n share 1 dunia..
sebab tu la kot orang kita mudah ditipu..sebab xnak mengkaji ..terima bulat2 je..

pas2 lagi satu..jenis y ckp awal2.. faham??
yang jenis "dengar guruh di langit, air dalam tempayan dicurahkan"..
baru je dengar guruh...tp dh mcm confident hujan akan turun..
segalanya kuasa Dia kan.. w/pun benda tu kita mcm confirm,tp bila2 masa je Dia Yang Maha Berkuasa boleh tarik balik.. last2 malu je kan.. huhu..

so,untuk kita semua,peringatan untuk aku jugak..
sama2 la muhasabah diri..adkah kita ni masuk kategori y menerima maklumat, like n share tanpa berpkir,tanpa mengkaji??
atau jenis y menerima maklumat,kaji n buat keputusan..??
waallahulam~~!!! ^^

reason?

dah lama x update blog..
reason??
okey,act banyak je entry y aku buat,karang dengan sepenuh hati.
tapi save kat draft..perap c2..
sebab dlm seminggu,2 ni mood xbrape okey..
banyak xkena..banyak xpuas hati.
mcm2 jadi...
so...bila rasa nk meluahkan tu,aku tulis semua kat blog..
klau tgk isu2 kat paper pun y mana y ak nk ckp,ak tulis jugakk.
tapi..ak mcm pkir2 lagi..patot ke publish ni.patot ke org baca..
last simpan jelah dulu...n xkan di publish kan kot.. hahaha
sebb tu lebih kepada meluahkan perasaan..
takut nnti ad y terasa..marah..or sensitve..

entry ni pun saje je..
just nak mengatakan aku still ada..sihat lagi..hehe..
ok,,jumpe next entry.. (kalu rajin la~~) ;-)

mood skrang berubah ikut sedap je.. huhu...

Tuesday, April 17, 2012

Got siblings, cousins or friends who just received their SPM results?

Got siblings, cousins or friends who just received their SPM results?: The SEGi Roadshow is travelling all over Malaysia (including Sabah & Sarawak) in April! Meet counsellors and discuss your study options where YOU are located! Sign up on the spot to get special rebates & a chance to win iPad 2 or iPod Shuffle.

Thursday, April 12, 2012

Rooftop Prince Episode 5 & 6

**dah seminggu entry..xsempat2 nk publish..type sikit,upload gmbr sikit dan malas...^_____^ **

sambung..
aku just view part2 y pntg n bagi aku best..
semua best...tp antra y paling best nie.. ^^

episode 5, Lee Gak mengaku as Tae yong..
sebab..sebab dia nk siasat pada crown princess dia..
dan jugak,nk beli Rooftop so that Park ha boleh stay korea lagi..
y len2 tgk sndiri.. layan gmbar je...~~!!!

ni aksi masa prince ckp,dorang kena potong rambut.. >___<

xreti guna fork n pisau tu untuk makan steak.. so?? guna sword sndiri.. kkkk

sweet je .. (sblm potong rambut)

aksi mengerikan masa potong rambut..mcm2 ragam.. meleleh,pengsan,menjerit,banjir..!!

lee gak dgn gentleman nya kejar park ha..xnak bagi ke overseas.. dia dah beli rooftop masa nie.. sweet sangat2..


Episode 6

f4 rooftop dah bertukar wajah.. (tu je nk ckp..xtau nk citer mcm mana..hehe)


^^
kejakukan masing2..baru kenal handpone...!! touch screen lagi tu...

giler meroyan tgk part nie...

ingt truck putih park ha y dulu tu?? dah di ubah suai skrang..mcm rumah kat dlm..sebb rooftop tengah renovate.. f4 ni tetap nk duk kt rooftop..



part ni xeh tahan.. hahaha.. mentang2 dh pakai hp touch screen.. habis screen dia ingt blh touch gakk.... hahaha

baru blaja naik basikal.. tsk..tsk..tsk

^____________________^

Wednesday, April 4, 2012

Jaejoong and Junsu in Rooftop Prince?

yup... junsu and jaejoong in RP..!!! 

why?? xpercaya???

okey.....sila la tengok...............

































































see??? 









NAK LAGI BEST???
























































































hahahahahahahahahahahhaha~~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!










p/s- CREDIT TO DA OWNER..(in pic)~~~!!

Tuesday, April 3, 2012

Find a job and win RM500

Find a job and win RM500: Holy moly shmoly! We pay you RM500 when you’ve found a job through JobsCentral. All you need to do is to land that dream job, and then RSVP us here. Terms apply.

Sunday, April 1, 2012

Rooftop Prince Episode 3 & 4

gabung terus..!!..
sebab malas nk citer panjang2..
kena tengok sndiri baru best..

untuk episode 3..
power rangers dah bertukat wajah..

LIF DISALAH SANGKA AS RESTROOM NAK SALIN BAJU.. ANDA MAMPU???  >____<


DAH TUKAR BAJU BERLAGAK PLAK.. hahaha...
KESIAN..XPENAH JUMPE BENDA2 NIE.. YO-GE-RE-TE
dia suka benda manis2.. cofee xsuke..pahit..


Episode 4 plak..
mcm sedih je..bukan sedih giler2.. tapi lebih kepada jalan untuk membongkar kejahatan2, kekonfiusan n kebenaran.. tp tetap bestt...!!!

combine semua gmbr..malas nk upload banyak2...~~~!!! i luv PANDA!!!..
dan..episode 4 ni..last dengan lee gak (crown prince)mengaku dia tae yong..(y mati jatuh dlm air tu).. kenapa?adakah?mengapa? semua trjawab dlm ep5!!

sejarah APRIL FOOL

memandangkan hari ni 1 April..
dan semua orang tahu.. 1 april..dipanggil april fool..
hari yang boleh korang bodoh2 kan kekawan korang..

tapi..
tahukah sejarah april fool tu ??
sape y cipta?? kenapa???
yang belum tahu..boleh baca.. baca dari awal smpai akhir..



_________

Tiap tanggal 1 April, ada saja orang—terutama anak-anak muda—yang merayakan hari tersebut dengan membuat aneka kejutan atau sesuatu keisengan. April Fools Day, demikian orang Barat menyebut hari tanggal 1 April atau lebih popular disebut sebagai ‘April Mop’. Namun tahukah Anda jika perayaan tersebut sesungguhnya berasal dari sejarah pembantaian tentara Salib terhadap Muslim Spanyol yang memang didahului dengan upaya penipuan? Inilah sejarahnya yang disalin kembali sebagiannya dari buku “Valentine Day, Natal, Happy New Year, April Mop, Halloween: So What?” (Rizki Ridyasmara, Pustaka Alkautsar, 2005)
SEJARAH APRIL MOP
Perayaan April Mop yang selalu diakhiri dengan kegembiraan dan kepuasan itu sesungguhnya berawal dari satu tragedi besar yang sangat menyedihkan dan memilukan. April Mop atau The April’s Fool Day berawal dari satu episode sejarah Muslim Spanyol di tahun 1487 atau bertepatan dengan 892 H. Sebelum sampai pada tragedi tersebut, ada baiknya menengok sejarah Spanyol dahulu ketika masih di bawah kekuasaan Islam.
Sejak dibebaskan Islam pada abad ke-8 M oleh Panglima Thariq bin Ziyad, Spanyol berangsur-angsur tumbuh menjadi satu negeri yang makmur. Pasukan Islam tidak saja berhenti di Spanyol, namun terus melakukan pembebasan di negeri-negeri sekitar menuju Perancis. Perancis Selatan dengan mudah bisa dibebaskan. Kota Carcassone, Nimes, Bordeaux, Lyon, Poitou, Tours, dan sebagainya jatuh. Walau sangat kuat, pasukan Islam masih memberikan toleransi kepada suku Goth dan Navaro di daerah sebelah Barat yang berupa pegunungan.
Islam telah menerangi Spanyol. Karena sikap para penguasa Islam begitu baik dan rendah hati, maka banyak orang-orang Spanyol yang kemudian dengan tulus dan ikhlas memeluk Islam. Muslim Spanyol bukan hanya beragama Islam, namun mereka sungguh-sungguh mempraktekkan kehidupan secara Islami. Mereka tidak hanya membaca Al-Qur’an tapi juga bertingkah laku berdasarkan Al-Qur’an. Mereka selalu berkata tidak untuk musik, bir, pergaulan bebas, dan segala hal yang dilarang Islam. Keadaan tenteram seperti itu berlangsung hampir enam abad lamanya.
Selama itu pula kaum kafir yang masih ada di sekeliling Spanyol tanpa kenal lelah terus berupaya membersihkan Islam dari Spanyol, namun mereka selalu gagal. Telah beberapa kali dicoba tapi selalu tidak berhasil. Dikirimlah sejumlah mata-mata untuk mempelajari kelemahan umat Islam di Spanyol. Akhirnya mata-mata itu menemukan cara untuk menaklukkan Islam di Spanyol, yakni pertama-tama harus melemahkan iman mereka dulu dengan jalan serangan pemikiran dan budaya.
Maka mulailah secara diam-diam mereka mengirim alkohol dan rokok secara gratis ke dalam wilayah Spanyol. Musik diperdengarkan untuk membujuk kaum mudanya agar lebih suka bernyanyi dan menari ketimbang baca Qur’an. Mereka juga mengirim sejumlah ulama palsu yang kerjanya meniup-niupkan perpecahan di dalam tubuh umat Islam Spanyol. Lama-kelamaan upaya ini membuahkan hasil.
Akhirnya Spanyol jatuh dan bisa dikuasai pasukan Salib. Penyerangan oleh pasukan Salib benar-benar dilakukan dengan kejam tanpa mengenal peri kemanusiaan. Tidak hanya pasukan Islam yang idbantai, juga penduduk sipil, wanita, anak-anak kecil, orang-orang tua, semuanya dihabisi dengan sadis.
Satu persatu daerah di Spanyol jatuh, Granada adalah daerah terakhir yang ditaklukkan. Penduduk-penduduk Islam di Spanyol (juga disebut orang Moor) terpaksa berlindung di dalam rumah untuk menyelamatkan diri. Tentara-tentara Kristen terus mengejar mereka.
Ketika jalan-jalan sudah sepi, tinggal menyisakan ribuan mayat yang bergelimpangan bermandikan genangan darah, tentara Salib mengetahui bahwa banyak Muslim Granada yang masih bersembunyi di rumah-rumah. Dengan lantang tentara Salib itu meneriakkan pengumuman, bahwa para Muslim Granada bisa keluar dari rumah dengan aman dan diperbolehkan berlayar keluar dari Spanyol dengan membawa barang-barang keperluan mereka. “Kapal-kapal yang akan membawa kalian keluar dari Spanyol sudah kami persiapkan di pelabuhan. Kami menjamin keselamatan kalian jika ingin keluar dari Spanyol, setelah ini maka kami tidak lagi memberikan jaminan!” demikian bujuk tentara Salib.
Orang-orang Islam masih curiga dengan tawaran ini. Beberapa dari orang Islam diperbolehkan melihat sendiri kapal-kapal penumpang yang sudah dipersiapkan di pelabuhan. Setelah benar-benar melihat ada kapal yang sudah dipersiapkan, maka mereka segera bersiap untuk meninggalkan Granada bersama-sama menuju ke kapal-kapal tersebut. Mereka pun bersiap untuk berlayar.
Keesokan harinya, ribuan penduduk Muslim Granada yang keluar dari rumah-rumahnya dengan membawa seluruh barang-barang keperluannya beriringan jalan menuju pelabuhan. Beberapa orang Islam yang tidak mempercayai tentara Salib bertahan dan terus bersembunyi di rumah-rumahnya. Setelah ribuan umat Islam Spanyol berkumpul di pelabuhan, dengan cepat tentara Salib menggeledah rumah-rumah yang telah itinggalkan penghuninya. Lidah api terlihat menjilat-jilat angkasa ketika para tentara Salib itu membakari rumah-rumah tersebut bersama orang-orang Islam yang masih bertahan di dalamnya.
Sedang ribuan umat Islam yang tertahan di pelabuhan hanya bisa terpana ketika tentara Salib juga membakari kapal-kapal yang dikatakan akan mengangkut mereka keluar dari Spanyol. Kapal-kapal itu dengan cepat tenggelam. Ribuan umat Islam tidak bisa berbuat apa-apa karena sama sekali tidak bersenjata. Mereka juga kebanyakan terdiri dari para perempuan dan anak-anaknya yang masih kecil-kecil. Sedang tentara Salib itu telah mengepung mereka dengan pedang terhunus.
Dengan satu teriakan dari pemimpinnya, ribuan tentara Salib itu segera membantai dan menghabisi umat Islam Spanyol tanpa perasaan belas kasihan. Jerit tangis dan takbir membahana. Dengan buas tentara Salib terus membunuhi warga sipil yang sama sekali tidak berdaya.
Seluruh Muslim Spanyol di pelabuhan itu habis dibunuh dengan kejam. Darah menggenang di mana-mana. Laut yang biru telah berubah menjadi merah kehitam-hitaman. Tragedi ini bertepatan dengan tanggal 1 April. Inilah yang kemudian diperingati oleh dunia Kristen setiap tanggal 1 April sebagai April Mop (The Aprils Fool Day).
Bagi umat Islam April Mop tentu merupakan tragedi yang sangat menyedihkan. Hari di mana ribuan saudara-saudaranya seiman disembelih dan dibantai oleh tentara Salib di Granada, Spanyol. Sebab itu, adalah sangat tidak pantas jika ada orang Islam yang ikut-ikutan merayakan tradisi ini. Sebab dengan ikut merayakan April Mop, sesungguhnya orang-orang Islam itu ikut bergembira dan tertawa atas tragedi tersebut. Siapa pun orang Islam yang turut merayakan April Mop, maka ia sesungguhnya tengah merayakan ulang tahun pembunuhan massal ribuan saudara-saudaranya di Granada, Spanyol, beberapa abad silam.
_______________


so??
masihkah rasa nak main2 april fool ni??
aku pun pernah buat dulu...just fooling around..
masa tu xtahu sangat lagi.. just dengar orang ckp,xbaik..budaya barat..
tapi..sebenar lebih teruk dari tu..
baca sejarah n kisah ni.. =________=
kita ikut sambut april fool ni bermakna kita sama2 denga org y brgembira atas kematian,kemusnahan orang islam.. nauzubillah..

mcm kena april fool.. =____=

aigoo...mentang2 ari ni 1 april kan....!!!!
download RP ep4 by torrent dengan 886mb bersamaan 720p dari jumaat pukul1.30 petang..dan siap pada 6.30 pagi sabtu..xpe sabar menunggu..
okey,lepas siap view tanpa dengar dulu,tgk ok je.. simpan untuk tgk mlm ni n tunggu sub..
dan..mlm nie..tepat jam 12,(bajet sunyi n tenteram,xde gangguan,boleh tengok dengan aman dengan penuh keterujaan)..ambik kedudukan selesa.. letak laptop elok2.. pakai earphone..bukak...dan....







damn...!!!!!!


















audio rosakk...pergerakan mulut dan audio sangat2 lari...!!! PALING BEST--->jadi SUARA KARTUN..!!!!




+__________________+




Internet

Dah lama tak lepak Cyber Cafe (CC). Now aku dekat CC. best lepak sini. Terasa keremajaan disini. Pagi2 ni tak ada orang sangat. Budak2 sek...